Toernooi om de Zilveren Dame 2017

Ook dit jaar organiseert schaakvereniging De IJssel weer haar bekertoernooi met de befaamde minimatches om de Zilveren Dame en Hoekveldtrofee. Het is een open toernooi, dus ook niet-leden kunnen deelnemen.

Het gaat om in totaal 6 ronden, welke worden gespeeld in Gebouw De Zespunt, Molenlaan 1a te Moordrecht op clubavonden van de schaakvereniging (maandagavond vanaf 8 uur), t.w. op: 30/1, 27/2, 10/4, 1/5, 29/5 en 19/6.

In elke minimatch speelt men drie partijen tegen dezelfde tegenstander met respectievelijk een bedenktijd per persoon van 1 uur, 20 minuten en 5 minuten. In de betreffende partijen zijn bij winst respectievelijk 4, 3 en 2 punten te verdienen en bij remise de helft van dit  puntenaantal. Na elke ronde wordt een ranglijst opgemaakt op basis van behaalde punten.

Er wordt gespeeld in twee groepen. Deelnemers met een rating van >1500 of eventueel >1550 (afhankelijke van deelname) spelen in de eerste groep en de overige deelnemers naar keuze in groep 1 of groep 2. De vier deelnemers met de hoogste rating worden geplaatst en kunnen de eerste drie ronden niet tegen elkaar uitkomen. Na drie speelronden spelen de acht hoogst geplaatsten in groep 1 de laatste drie ronden verder om de Zilveren Dame trofee. De overige deelnemers uit de eerste groep spelen met die van groep 2 verder om de Hoekveldtrofee.

Met driemaal twee ronden per maand is het toernooi ook bijzonder geschikt voor schaakliefhebbers die niet in de gelegenheid zijn om regelmatig een partijtje te schaken. Men is voorts niet verplicht aan alle ronden deel te nemen en desgewenst kan bij verhindering op één der speelavonden in onderling overleg zo mogelijk een vervangende speeldatum worden vastgesteld.

Kosten voor deelname door niet-leden € 10.

 

Toernooiregels

Aanmelding voor deelname en nadere informatie bij secretaris Aad van den Berg, Blommesteinsingel 62, 2804 EH Gouda (tel: 0182-533582, e-mail: aad@bigberg.tweakdsl.nl ).