Toernooi om de Zilveren Dame 2019

Ook dit jaar organiseert schaakvereniging De IJssel weer haar bekertoernooi met de befaamde minimatches om de Zilveren Dame en Hoekveldtrofee. Het is een open toernooi, dus ook niet-leden kunnen deelnemen.

Het gaat om in totaal 6 ronden, welke worden gespeeld in Gebouw De Zespunt, Molenlaan 1a te Moordrecht op clubavonden van de schaakvereniging (maandagavond vanaf 8 uur), t.w. op: 14/1, 4/2, 25/2, 1/4, 24/4 (woensdagavond) en 27/5.

In elke minimatch speelt men drie partijen tegen dezelfde tegenstander met respectievelijk een bedenktijd per persoon van 1 uur, 20 minuten en 5 minuten. In de betreffende partijen zijn bij winst respectievelijk 4, 3 en 2 punten te verdienen en bij remise de helft van dit† puntenaantal. Na elke ronde wordt een ranglijst opgemaakt op basis van behaalde punten.

Er wordt gespeeld in één groep volgens Zwitsers systeem. De basis van dit systeem is dat in elke ronde zoveel mogelijk de spelers met hetzelfde aantal punten tegen elkaar worden ingedeeld maar nooit tweemaal tegen elkaar. Hierdoor worden in het verloop van het toernooi sterkere spelers tegen elkaar ingedeeld evenals de zwakkere.

Met ongeveer een ronde per maand is het toernooi ook bijzonder geschikt voor schaakliefhebbers die niet in de gelegenheid zijn om regelmatig een partijtje te schaken. Men is voorts niet verplicht aan alle ronden deel te nemen en desgewenst kan bij verhindering op één der speelavonden in onderling overleg zo mogelijk een vervangende speeldatum worden vastgesteld.

Kosten voor† deelname door niet-leden†10 euro.

Toernooiregels

Aanmelding voor deelname door niet-leden en nadere informatie bij secretaris Aad van den Berg, Blommesteinsingel 62, 2804 EH Gouda (tel: 0182-533582, e-mail: aad@bigberg.tweakdsl.nl ).