Deelnemers invitatiegroep PANC VINK Top 12 toernooi 2019

De 24e editie van het Panc Vink Zuidplas Top 12 toernooi vindt dit jaar plaats op zaterdag 18 mei in De Zespunt in Moordrecht.

De deelnemers aan de invitatiegroep zijn inmiddels al bekend. Normaliter bestaat het deelnemersveld voor deze uit de titelverdediger, de vier clubkampioenen, de winnaar van de kandidatengroep van het voorgaande jaar, de rapidkampioen van De IJssel aangevuld met de beschikbare schakers met de op dit moment hoogste rating in het Zuidplasgebied. Een aantal in aanmerking komende deelnemers kon om uiteenlopende redenen niet van de partij zijn. Hun plaats wordt ingenomen door potentiële vervangers.

De deelnemers zijn nu: Henk-Jan Evengroen (De IJssel/Messemaker 1847, titelverdediger), Wouter Vroegindeweij (clubkampioen Moerkapelle), Hans Ranft (clubkampioen SVN), Léon Jacobse (clubkampioen De IJssel), Gerard van der Wouden (De IJssel, winnaar van de kandidatengroep 2018), Wim Mulder (WSV/De IJssel/SVN, rapidkampioen De IJssel), Jan Evengroen (De IJssel/Messemaker 1847), Gerard van Ommeren (Moerkapelle), Tjerk Tinga (SVN/Charlois Europoort), Rob Hoogland (SVN/Messemaker 1847), Hugo van Elteren (Moerkapelle) en Jesse van Elteren (Moerkapelle).

De deelnemers aan de kandidatengroep, verenigingsvierkamp, jeugdgroep en familiegroep Vink zijn nog niet bekend.