IJssel viertal sluit af met winst tegen WSV/Internos

 

Voor de eerste plaatsen in deze klasse was de wedstrijd niet meer van belang. Beide teams waren hiervoor inmiddels kansloos. Het ging dus slechts om de eer en het schaakplezier.

Het team moest het in deze laatste wedstrijd doen zonder teamcaptain Frans Dubois. Maar dat bleek geen probleem. Een half punt bij Neal Twigt. Een loperoffer tegen twee pionnen op de koningsvleugel had niet het gewenste succes. De bres zorgde wel voor open lijnen en die waren goed voor remise door herhaling van zetten. Sjaak in t Veld maakte in een lastige stelling een pion buit en ging vervolgens, gebruikmakend van zijn pionnenmeerderheid, in de aanval. Zijn tegenstander trachtte met een loperoffer tegenspel te krijgen. Dat liep verkeerd af, zijn dame voor de koning sneuvelde door een torenpenning op de open h-lijn. Hans Verduijn won al in de opening een paard en verzilverde vervolgens met prima spel zijn voordeel. Bij Aad van der Meer ging het omgekeerd. Hij verspeelde al in de beginfase een stuk tegen twee pionnen door een penning. Hoewel zijn tegenstander daar veel zetten voor nodig had, trok die uiteindelijk toch aan het langste eind.

De competitie werd dus afgesloten met een 2-1 winst voor De IJssel en daarmee werden zij nummer vier van de zes deelnemende teams.

overzicht externe wedstrijden