Viertal start met winst tegen HZP Schiedam

Met twee invallers, die wellicht nog vaste krachten kunnen worden, ging het viertal op 15/11 voor de eerste competitiewedstrijd op pad naar Schiedam. Ter plaatse bleek dat als de tegenstand net zo lastig zou zijn als het vinden van een parkeerplek, het een erg lastige avond zou worden

Aan het eerste bord Sjaak in plaats van een niet beschikbare Neal Twigt. Het eerste deel van de partij ging vrij gelijk op, een pionnetje achter mocht niet deren. Na wat ruilwerk keerden de kansen en wist hij toch de winst naar zich toe te halen. Hoe dit hem lukte is nog geheim.

Aan bord twee, Aad,  een vertrouwd viertal gezicht. Een degelijke partij waarbij beiden voorzichtig aftastend speelden en wederzijds geen kansen weggaven, met uiteindelijk remise als eindresultaat. .

Voor de teamwinst bij een viertal moeten er minimaal 2½ punten worden gescoord. Met een tussenstand van 1½-½ nog minimaal één punt dus.

Daarvoor moest Frans aan bord 3 ten aanval. Dat liep in eerste instantie prima totdat er door een misrekening zomaar twee pionnen sneuvelden. In plaats van aanvallend spel moest er nu verdedigd worden, iets wat hem duidelijk beter ligt. Toen zijn tegenstander een kleine misrekening maakte in zijn koningsaanval werd dat feilloos afgestraft en kon de winst alsnog binnengehaald worden, 2½-½.

Ondertussen worstelde Hans Verduijn, invaller voor Peter Morgenrood, aan het laatste bord om overeind te blijven. Dat lukte niet, zijn tegenstander, RSB erelid en oud-voorzitter Frans Maas, slaagde er in om ondanks nog maar twee minuten op zijn klok de gedegen stelling van Hans op te rollen.

Eind uitslag 2½-1½, een mooie eerste winst.

 

HZP Schiedam V1

1476

-

De IJssel V1

1343

 

-

                   

1

Gerard Turkenburg

1571

-

Sjaak in 't Veld

1523

 

0

-

1

2

Marco Zwanenburg

1433

-

Aad vd Meer

1200*

 

½

-

½

3

Dick Vons

1480

-

Frans Dubois

1452

 

0

-

1

4

Frans Maas

1451

-

Hans Verduijn

1200

 

1

-

0

* Fout RSB, moet volgens de ratinglijst 1430 zijn.

rsb overzicht