Alweer winst voor De IJssel V2

Na een wat moeizame start gaat het steeds beter lopen met het tweede viertal van De IJssel. De eerste twee wedstrijden, tegen kampioenskandidaat Spijkenisse 2 en ook tegen de kampioen van vorig seizoen Ashtapada met een speler minder, werden nog verloren maar daarna volgden in het nieuwe jaar winst tegen Erasmus thuis en sterke Nieuwerkerk. In deze vijfde wedstrijd tegen WSV zou moeten blijken of de winnende lijn kon worden doorgezet.

Aad kwam tegen zijn op papier beduidend sterkere tegenstander een pion voor. Die werd echter weer verspeeld maar het eindspel hield hij daarna knap remise. Het eerste halfje dus. Daar kwam een vol punt bij door winst van Frans. Vroege pionwinst werd gevolgd door een tweede pion en daarna was het eigenlijk beslist en kon het vrij eenvoudig afgemaakt worden. Bij Hans ging het aanvankelijk minder goed. Al in de opening kwam hij twee pionnen achter. Ondanks dat hield hij het eindspel met lopers van gelijke kleur keurig remise. Een halfje bij Teus zou nu voldoende zijn voor de winst. Een pion voor, dat wel, maar beduidend minder bedenktijd. Remise werd natuurlijk geweigerd. Zijn tegenstander kon de winstweg echter niet vinden. In de extra tijd kwamen er zelfs goede winstkansen voor Teus. Voor zijn tegenstander een goede reden om toch maar voor een halfje te kiezen.

Met nog twee wedstrijden voor de boeg, tegen Overschie en Maassluis, waarin mogelijk nog wat punten gescoord kunnen gaan worden, zit een derde plaats er wellicht nog in.

 

De IJssel V2

1410

-

WSV V1

1500

 

2

-

1

                   

1

Aad vd Meer

1430

-

Aat vd Spek

1579

 

-

2

Teus Boere

1396

-

Jaap vd Heiden

1499

 

-

3

Hans Verduijn

 

-

Luit Bloem

1482

 

-

4

Frans Dubois

1405

-

Arie Peters

1399

 

1

-

0

overzicht externe competitie