De IJssel, na eenvoudige overwinning op 3-Torens, naar volgende ronde om RSB-beker

Vorig seizoen strandde het bekerteam van De IJssel in de halve finale. Het streven is dat resultaat dit seizoen te overtreffen. Eerste horde was het team van 3-Torens uit Bergschenhoek. Op hun ratinglijst prijkt een speler met 2247, reden om op volle sterkte te verschijnen. Die speler bleek echter niet van de partij en dat betekende dus een fors ratingverschil, bijna 400 punten meer voor het IJsselteam. Het ontbreken van Hans Lodeweges, die werd vervangen door Frank (vdP), moest dus geen probleem zijn. De loting, verricht door de IJsselvoorzitter omdat de tegenstanders dat waren vergeten, had als resultaat dat 3-Torens wit had aan het eerste bord.

Voordat de wedstrijd goed en wel begonnen was had Jan met een tussenschaak de dame van de tegenstander gevangen, opgave en dus 0-1. Ook voor Henk-Jan zag het er al snel goed uit, een ver opgerukte pion zorgde voor vervelende dreigingen en drong wit in de verdediging. Bij Frank (vdP) stond al snel een eindspel op het bord. Lang zocht hij naar een voordeeltje en uiteindelijk kwam het wel maar was het onvoldoende om op winst te spelen en werd de partij remise gegeven, -1 . Een pionwinst en actieve stukken bracht uiteindelijk ook de winst bij Henk-Jan en daarmee was met -2 de teamwinst binnen. Ook bij Frank (V) een moeilijke partij. Zorgvuldig spel bracht een kansrijke stelling op het bord en net op het moment dat Frank de winst dacht binnen te halen kwam zijn tegenstander met een fraai dameoffer waardoor er veel materiaal van het bord verdween en een toreneindspel met stuk op het bord overbleef dat er ingewikkeld uit zag. Ook hier werd vervolgens de vrede getekend (1-3).

De IJsselspelers kunnen nu hun borst nat maken voor het treffen met het team van het 100-jarige RSR Ivoren Toren in de volgende ronde.

 

3-Torens

1594

-

De IJssel 1

1969

 

1

-

3

                   

1

Martin van Vaalen

1687

-

Henk-Jan Evengroen

2152

 

0

-

1

2

Rinus vd Linde

1602

-

Jan Evengroen

2060

 

0

-

1

3

Jan Gerkus

1563

-

Frank Visser

1874

 

-

4

Egbert Berghout

1524

-

Frank vd Pavoordt

1790

 

-