De IJssel V2 met de hakken over de sloot kampioen

In hun laatste wedstrijd van dit seizoen stond voor De IJssel V2 het kampioenschap op het spel. Daarvoor was minimaal een gelijkspel noodzakelijk want concurrent WSV V1 had een matchpunt en drie bordpunten achterstand. Met de routiniers Gerard van der Wouden en Sjaak in 't Veld en de goed scorende Wouter Schmal moest dit zeker mogelijk zijn. Maar ...

Bij aanvang van de wedstrijd ontbrak Gerard op het appel. In geen velden of wegen te vinden ook telefonisch contact had geen enkel resultaat. Na ruim 20 minuten werd besloten dat Neal zijn plaats zou innemen. Niet veel later arriveerde Gerard toch nog, lekke (fiets)band en vervolgens te voet naar Moordrecht. Maar hij was gedwongen nagelbijtend toe te kijken.

Aanvankelijk zag dat er goed uit. Sjaak en Wouter hadden met sterk aanvallend spel al snel de beste papieren. Sjaak kwam een pion voor en leek op weg naar de winst, maar vergaloppeerde zich. Ineens werd het vechten voor remise in een dame plus toren eindspel. Dat lukte hem gelukkig wel. Vervolgens zag Wouter een kansrijke koningsaanval mislukken en verspeelde met een gemiste vork ook nog materiaal. Doordat zijn tegenstander de winstkansen niet benutte kon ook hij alsnog met remise ontsnappen. Een fikse domper, want nu moest het beslissende door Judie en/of Neal worden binnengehaald. Judie gaf prima partij maar duidelijke winstkansen waren er hier niet. Meer dan remise leek er niet in te zitten en dat aanbod werd aangenomen. Alle druk nu op de schouders van Neal. Die was twee pionnen achter gekomen, maar had wel een paar valletjes die bij zijn tegenstander voor hoofdbrekens zorgden. Hij won een pion terug en met drie tegen vier pionnen en elk een elk dame en toren waren er nog kansen op remise. Na zetherhalingen en slinkende bedenktijd besloot zijn tegenstander tot een remiseaanbod en met dat vierde halfje was de buit binnen en kon de kop lekke band verknalt kampioenskansen in de prullenbak.

 

De IJssel V2

1331

-

H.I. Ambacht V1

1412

 

2

-

2

                   

1

Neal Twigt

1144

-

Klaas Bax

1560

 

-

2

Sjaak in t Veld

1525

-

Jan Hauwert

1367

 

-

3

Wouter Schmahl

1448

-

Saro Giragousian

1270

 

-

4

Judie van Eck

1209

-

Gerrit de Graaf

1453

 

-

rsb overzicht