Kampioenskansen voor De IJssel V2 na winst tegen WSV V1

Het viertal van WSV, in principe de belangrijkste concurrent van het tweede IJssel viertal, moest op 15 maart in Waddinxveen verslagen worden om uitzicht te behouden op het kampioenschap.

Wederom een snelle winst voor Gerard. Die kreeg zijn lievelingsvariant in het Siciliaans op het bord en binnen een half uur was de buit binnen. Op de overige borden toen nog gelijkwaardige stellingen. Dat veranderde snel. Een mooie combinatie van Sjaak met vork mondde uit in stukwinst en het tweede bordpunt. Bij Judie leek het vervolgens mis te gaan toen zij noodgedwongen haar dame moest offeren. Maar uiteindelijk kwam er nog een complexe stelling op het bord met de nodige dreigingen. Met het aangenomen remiseaanbod van haar tegenstander werd haar geduld beloond en was de teamwinst een feit. Wouter, van begin af in de aanval met zijn lievelingswapen het koningsgambiet, liet de koning van zijn tegenstander een marathon over het bord lopen, van d8 via c7, b6 naar a6 waar hij vakkundig werd matgezet. Eindstand -3.

Daarmee kwam De IJssel op kop en met nog een wedstrijd te gaan lonkt nu het kampioenschap. Met een gelijkspel in de laatste wedstrijd is dat een feit, maar wellicht is dat zelfs niet noodzakelijk.

 

WSV V1

1425

-

De IJssel V2

1470

 

-

3

                   

1

Aat vd Spek

1619

-

Gerard vd Wouden

1699

 

0

 

1

2

Jacob vd Heiden

1498

-

Sjaak in t Veld

1525

 

0

 

1

3

Arie Peters

 

-

Wouter Schmahl

1448

 

0

 

1

4

Gerard Torenbeek

1158

-

Judie van Eck

1209

 

-

rsb overzicht