De IJssel 2 stuit op moedig verzet van Capelse junioren maar wint wel

Tegenstander voor De IJssel 2 in de vierde RSB ronde was CSV 4, de nummer laatst in de 3e klasse C. Desondanks bleek het geen ´makkie´, het juniorenteam bood verassend goed tegenstand.

Al redelijk snel kwam De IJssel op 0-1 door winst van Aad (vdM). Na kwaliteitswinst en met een kansrijk eindspel binnen bereik verspeelde zijn tegenstander onnodig nog een stuk en was het vervolgens snel gedaan. Op de meeste andere borden was er toen nog volop strijd en weinig voordeel voor De IJssel. Zeker niet bij Leen. Die had in vlot tempo een pionneneindspel op het bord met elk een loper van gelijke kleur. Meer dan remise leek hij niet te hebben, maar na een ruil van de loper door zijn tegenstander voor drie pionnen zat zelfs dat er niet meer in, 1-1. Ook Rien stuitte op forse tegenstand. Een kansrijke aanval werd gepareerd met een tegenaanval en vervolgens werd de partij afgeslote met een puntendeling. Die kwam er ook op het bord bij Gerard. Die had in de beginfase een kansrijke winstmogelijkheid gemist en moest vervolgens behoorlijk aan de bak om nog een halfje binnen te halen. Dat lukte hem op het nippertje, 2-2. Vervolgens winst voor Frank. In een lang niet gemakkelijk eindspel wist hij dankzij zijn evaring zijn tegenstander af te troeven. Winst van Aad (vdB) bracht de stand op 2-4. Die had wel stellingvoordeel maar nog geen duidelijke winstkansen toen hij een complete toren cadeau kreeg. Het winnende halfje werd binnengehaald door Sjaak. Die leek aanvankelijk met vroegtijdige materiaalwinst op weg naar een gemakkelijke zege. Het ging echter helemaal mis toen hij door een gemiste tegenactie ernstig in de problemen kwam. Zijn enige voordeel was de tijdnood van zijn tegenstander. Die bood om die reden met nog twee minuten op de klok met een toren voor remise aan. De winst was er overigens normaal gesproken toch wel gekomen. Menno had al vroeg een kwaliteit plus pion veroverd en dat voordeel betaalde zich uit in de slotfase met een torenoffer en onvermijdbaar mat.

De IJssel  deelt nu de koppositie met Moerkapelle 2. In de volgende ronde op 18 februari treffen beide teams elkaar in Moordrecht.

 

CSV 4

1382

-

De IJssel 2

1601

 

-

                   

1

Sina Mohebbinezhad

 

-

Frank vd Pavoordt

1799

 

0

-

1

2

Robbert Ritsma

 

-

Gerard vd Wouden

1699

 

˝

-

˝

3

Tim Tian

1593

-

Leen Boonstra

1631

 

1

-

0

4

Marco Tjepkema

1512

-

Rien Duine

1674

 

˝

-

˝

5

Eduard Hartog

1445

-

Menno van Dijk

1556

 

0

-

1

6

Hans Hsiao

978

-

Sjaak in ´t Veld

1525

 

˝

-

˝

7

Ard van der Marel

 

-

Aad vd Berg

1470

 

0

-

1

8

Tijn Hoogendam

 

-

Aad vd Meer

1454

 

0

-

1

rsb overzicht