De IJssel 2 geen partij voor kampioen Sliedrecht 3

Voor Sliedrecht 3, de tegenstander van De IJssel 2 in de laatste RSB wedstrijd op 26 maart, was een overwinning voldoende voor het kampioenschap en de promotie naar de 1e klasse die zij vorig seizoen net miste. Die overwinning zat er dik in tegen het troosteloze IJsselteam dat deze competitie nog geen matchpunt wist binnen te halen. Met gemiddeld zon 200 ratingpunten meer achter de borden moest dat zeker lukken.

Al snel vielen er twee nullen aan de laatste borden. In vlot tempo werd er hier afgewikkeld naar het eindspel. Daar ging het bij beiden mis. Aad (vdM) kwam na een paar listige zetten twee pionnen achter en dat betekende einde verhaal. Sjaak kreeg in een toreneindspel te maken met een oprukkende vrijpion en kwam daardoor flink in de problemen. Het leidde ook hier tot beslissend pionnenverlies. Beter verging het Stefan. Die had steeds een goed antwoord op de aanvallende acties van zijn tegenstander. Geen winstkansen, maar het toreneindspel hield hij wel remise. Ook bij Rien zag het er lang goed uit. Agressief openingsspel resulteerde in een pion voordeel. Met een mishit verknalde hij echter zijn kansen en ging de winst ook hier naar Sliedrecht. Bij Frank bezorgde een oprukkend pionnenfront hem ogenschijnlijk de nodige moeilijkheden. Met actief tegenspel wist hij echter het gevaar te bezweren en uiteindelijk leidde dat tot een puntendeling. Bij Aad (vdB) was het verdedigen geblazen. Geen mogelijkheden voor tegenacties. Dat verdedigen ging lang goed, maar stortte in na pionverlies door een gemist stukoffer dat niet kon worden genomen vanwege een dreigende pionvork. Daarna was het met ook nog maar weinig bedenktijd snel gebeurd. Ook Frans hield lang stand, ook hier was het echter verdedigen geblazen. Met al een pion achter bleek dat vechten tegen de bierkaai. In de laatste partij toch nog victorie. Arie had hier steeds de lakens uitgedeeld. Een misser aan Sliedrecht zijde resulteerde in een toreneindspel met twee pluspionnen. Daar zag zijn tegenstander geen brood meer in.

Sliedrecht 3 dus kampioen en dat werd met inmiddels veel toegestroomde supporters gevierd. Arie, de barman, was de enige van het thuisfront die daar wel plezier in kon hebben.

 

De IJssel 2

1531

-

Sliedrecht 3

1752

 

2

-

6

                   

1

Frank vd Pavoordt

1795

-

Floris Verweij

1875

 

˝

-

˝

2

Rien Duine

1656

-

Kees Wessels

1886

 

0

-

1

3

Arie Macdaniël jr

1470

-

Pieter Pons

1804

 

1

-

0

4

Frans Dubois

1388

-

Joost Stolker

1787

 

0

-

1

5

Stefan Lipschart

1487

-

Jurgen de Haan

1612

 

˝

-

˝

6

Aad vd Berg

1493

-

Willem Kuiper

1724

 

0

-

1

7

Aad vd Meer

1405

-

Martijn Stoker

1655

 

0

-

1

8

Sjaak in 't Veld

1553

-

Jan Sulman

1673

 

0

-

1

rsb overzicht