Eerste ronde om Zilveren Dame 2024

De eerste ronde van het 59e toernooi om de Zilveren Dame startte traditiegetrouw met de duels tussen de bovenste en onderste helft van de deelnemers gerangschikt naar sterkte (KNSB rating). Een ronde met de nodige kat en muis wedstrijden dus. Dat werd enigszins doorkruist door de verhindering van een aantal deelnemers en een uitgesteld duel.

Verrassingen in de vorm van overwinningen voor de muizen waren er ditmaal niet. Wel een bijna zege van Peter Vink die Leen Boonstra in deuurpartij verraste en met 5-4 verloor. Driemaal werd het 7-2  door remises in de uurpartij maar verlies bij het snellere werk, de partijen met respectievelijk 20 en 5 minuten bedenktijd voor ieder. Ergo een 7-2 nederlaag voor Aad van den Berg tegen Crelis Molenaar, Aad van der Meer tegen Mick van den Berg en Frans Dubois tegen Wim Mulder. Driemaal ook werd het 9-0. Dat was het geval bij Frank Visser tegen Jan Blok, Nick McPherson tegen Hans Verduijn en gastspeler Rik Wortman tegen Teus Boere.

De afwezige voorzitter vierde zijn verjaardag en speelt zijn wedstrijd tegen Gerard van der wouden op een later tijdstip.

de actuele ranglijst