13e ronde clubcompetitie en halve finale K.O.-beker

Een clubavond met de nodige perikelen. De weersverwachting werkte niet mee en ook om andere redenen waren er een aantal afwezigen.

Van de geplande kwartfinalepartijen voor de k.o.-beker kon er maar één plaatsvinden, de partij tussen Frank Visser en Crelis Molenaar. Het werd een spannend treffen. Frank leek uiteindelijk door damewinst op weg naar de zege. Grelis had echter met twee torens voldoende compensatie. Eindresultaat remise en beslissende snelschaakpartijen waarin Frank met 1½-½ aan het langste eind trok. De andere drie partijen Leen Boonstra-Mick van den Berg, Neal Twigt-Gerard van der Wouden en Jan Blok-Nick McPherson konden vanwege gezondheidsproblemen bij Mick en Neal en studieverplichtingen bij Nick niet plaatsvinden. Daar zullen nieuwe speeldata voor worden gezocht.

Voor de 13e ronde van de clubcompetitie meldden Gerard en Leen zich nu bij de competitiedeelnemers.  De als altijd aanvallende acties van Gerard werden door Leen vakkundig gepareerd en in tegenstelling tot de vorige ronde was Leen nu het eerste klaar. Jan kreeg in Manix Kasbergen een gevaarlijke tegenstander. Zeker toen er twee torens zijn stelling binnenvielen, niet meer te houden. In de partij tussen de nummer twee, Frank van de Pavoordt en nummer drie Wim Mulder kwam Wim met remise goed weg. Kamikazeschaak van Nanne Uitenbroek leidde tot mooie acties maar ook tot materiaalverlies waarvan Hans Verduijn dankbaar van profiteerde. Vroege materiaalwinst was er ook voor Frans Dubois tegen Peter Vink. Voor de definitieve winst van Frans werd er echter nog lang doorgeschaakt

de actuele stand

de periodestand