De IJssel - Spijkenisse 2 en 10e ronde clubcompetitie

IJsselachttal wint ook derde RSB-wedstrijd

Het IJsselteam wil weer terug naar de 2e klasse. Dat streven is tot dusver succesvol. Ook de derde wedstrijd met Spijkenisse 2 als tegenstander werd overtuigend gewonnen. Bij De IJssel geen Crelis Molenaar, door ziekte geveld, en Arie Macdaniël was ook ditmaal verhinderd.

De tegenstander trad aan met 7 man achter de borden en dat betekende dat Frank van de Pavoordt een partij voor de clubcompetitie kon spelen. Een snelle 2-0 kwam er door winst van Gerard, op het laatste moment toch nog van de partij. Tegenstander RSB coryfee Simon van de Beek verspeelde al vroeg in de partij een kwaliteit. Dat werd later een volle toren en vervolgens was het kat in t bakkie. Remise vervolgens bij Frans. Wellicht had er meer in gezeten, maar erg duidelijk was dat niet. Neal, voor het eerst weer van de partij, moest in de verdediging. Dat ligt hem minder goed als aanvallen. Aanvallend geweld, twee verbonden torens op de zevende rij, zorgden voor de nekslag. Dat verlies werd goed gemaakt door Aad. Hij wikkelde vlot af naar een pionneneindspel  met promotiekansen aan beide zijden van het bord, niet te stoppen voor zijn tegenstander. Vervolgens een halfje bij Marnix. Hij trof de oorspronkelijke tweede bordspeler, het teamlid met de hoogste rating. Hier bleef de partij in evenwicht, remise dus en een prima resultaat in zijn tweede teamwedstrijd. Dat bracht de stand op 4-2 en de teamwinst lonkte. Dat bleek echter minder eenvoudig dan gedacht. In de beste en spannendste partij van de avond ging invaller Nick met een stukoffer voor de winst. Dat bleek niet helemaal te kloppen, het werd uiteindelijk remise. Aan bord 1 een gelijk opgaand duel waar een pionoffer van Frank (V) niet het gewenste effect had. Desondanks won Frank toch nog omdat zijn tegenstander een stuk cadeau deed. Eindstand dus 5˝-2˝.

De IJssel 1

1590

˗

Spijkenisse 2

1431

˗

Frank Visser

1793

˗

Franck Buijck

1529

1

˗

0

Frank van de Pavoordt

1788

˗

N.O.

0

1R

˗

0R

Gerard van der Wouden

1641

˗

Simon van der Beek

1458

1

˗

0

Nick McPherson

0

˗

Rienk Pluim

1355

˝

˗

˝

Neal Twigt

1532

˗

Jerry Sandifort

1414

0

˗

1

Marnix Kasbergen

0

˗

Wim Groenheijde

1567

˝

˗

˝

Frans Dubois

1432

˗

Klaas Mol

1355

˝

˗

˝

Aad van der Meer

1382

˗

Jan Majoor

1337

1

˗

0

overzicht externe competitie

10e ronde clubcompetitie

Vanwege de RSB wedstrijd maar vier partijen voor de clubcompetitie. Frank van de Pavoordt nam tegen Jan Blok revanche voor het negatieve resultaat in de partij voor de K.O.- beker. Ditmaal geen kansen voor Jan. Winst voorts voor Wim Mulder tegen Leen Boonstra, Aad van den Berg tegen Peter Vink en Teus Boere tegen Hans Verduijn.

Met de 10e ronde eindigde de tweede periode. Periodewinnaars: Frank vd Pavoordt (A), Teus Boere (B) en Aad vd Berg (C).

de actuele stand

de periodestand