Viertal, clubcompetitie, loting KO-beker

Opnieuw gelijkspel voor De IJssel V1

Ook de tweede RSB wedstrijd van het viertal, tegen Spijkenisse V2, eindigde in een puntendeling. Aan bord 3 bij Hans ging het in sneltreinvaart. Na amper een half uur spelen stond er een dubbeltoreneindspel op het bord met een pluspion (dubbelpion) voor zijn tegenstander. Hij verslikte zich vervolgens in een combinatie die eindigde met mat achter de paaltjes. Ook Aad ging in de fout. Hij verrekende zich bij een combinatie en kwam een vol stuk achter en dus tijd om op te geven. Gelukkig ging het beter aan de overige twee borden. Scherp spel aan bord 1 bij Neal die behoorlijk in de problemen kwam. Na het cadeau doen van een toren door zijn tegenstander werd het uiteindelijk toch een gemakkelijke winst. Voor een gelijkspel moest er vervolgens aan bord 4 worden gewonnen, dus Frans moest aan de bak. Dat deed hij bekwaam. Successievelijk veroverde hij materiaal, waaronder de dame, van zijn tegenstander. Ergo gelopen koers en dus net als in de eerste wedstrijd ook nu een  gelijkspel.  

De IJssel V1

1446

˗

Spijkenisse V2

1512

2

˗

2

Neal Twigt

1532

˗

Vincent Goosens

1551

1

˗

0

Aad vd Meer

1382

˗

Peter Leentvaar

1567

0

˗

1

Hans Verduijn

1438

˗

Mirsen Mehmedbasic

0

0

˗

1

Frans Dubois

1432

˗

Herman van Os

1419

1

˗

0

8e ronde clubcompetitie

In deze ronde twee onderlinge wedstrijden tussen de clubtoppers. Frank Visser kwam niet in de problemen tegen Nick McPherson en won gemakkelijk. Frank van de Pavoordt won tegen Wim Mulder ook zijn derde competitiewedstrijd. De winnaar: Ik offerde een stuk in de opening en dat leidde tot veel activiteit en uiteindelijk de winst. Peter Vink was Peter de Jong de baas en Nanne Uitenbroek versloeg Teus Boere. Remises werden genoteerd bij Crelis Molenaar tegen Jan Blok en bij Leen Boonstra tegen Aad van den Berg.

Loting 1e ronde KO-beker

Van de vier voorronde partijen werd er maar één gespeeld, Frans Dubois won van Peter de Jong. De overige drie werden door de op de speeldatum afwezige deelnemers niet ingehaald. Reglementaire winst dus voor Teus Boere, Aad van der Meer en Peter Vink. De loting voor de 1e ronde (speeldatum 20 november) had vervolgens het volgende resultaat:

Crelis Molenaaar           -           Hans Verduijn

Frans Dubois               -           Leen Boonstra

Aad vd Berg                 -           Neal Twigt

Jan Blok                       -           Frank vd Pavoordt

Aad vd Meer                 -           Nick McPherson

Wim Mulder                  -           Frank Visser

Mick vd Berg                -           Teus Boere

Gerard vd Wouden        -           Peter Vink

(Voor reglement zie onder tab reglementen)