Bekerduel, clubcompetitie en voorronde KO-competitie

Verlies bekerduel

Vooraf leken er wel kansen voor het bekerteam op overleving van de eerste ronde. Die kansen waren gebaseerd op het ratingverschil. Achter de borden pakt het echter vaak anders uit, zo ook in dit duel.

Het eerste punt was voor De IJssel. Bij Nick stond al vroeg een eindspel op het bord met vijf tegen vie pionnen. Dat speelde hij prima uit. Een tot dame gepromoveerde pion wist twee ver opgerukte verbonden randpionnen te liquideren en daarmee was de winst verzekerd. Daar moest de tegenstander wel voor worden mat gezet. Dat was natuurlijk geen probleem. Aan het vierde bord bij Crelis vervolgens een puntendeling. De partij bleef hier in evenwicht. Nog een halfje nodig voor beslissende snelschaakwedstrijden. Dat lukte echter onze clubtoppers niet. Frank (V) was al bij de opening in problemen en kon niet profiteren van een pionoffer. Het leidde tot forse aanvalskansen voor zijn tegenstander en die mondden uit in winst. Aan bord 2 ging het bij Frank (vdP) aanvankelijk veel beter. Dat voordeel verdween echter zienderogen. In de eindfase had hij nauwelijks nog goede verdedigingszetten en ging hij door het aanvalsgeweld ten onder. Eindstand: 1½-2½.

De IJssel

1765

˗

Ridderkerk

1577

˗

Frank Visser

1793

˗

Arjan Daudey

1736

0

˗

1

Frank vd Pavoordt

1788

˗

Peter Luijendijk

1593

0

˗

1

Nick McPherson

0

˗

Maxim van Emmerik

1495

1

˗

0

Crelis Molenaar

1715

˗

Bas Weber

1485

½

˗

½

Clubcompetitie

Vanwege afwezigheid, bekerwedstrijd, etc slechts drie partijen voor de zesde ronde van de clubcompetitie. Wim Mulder boekte tegen Hans Verduijn zijn eerste winst. Teus Boere nam tegen Peter Vink revanche voor zijn nederlaag in de derde ronde. Maar ook nu had Peter lang de beste papieren tot dat hij simpel een stuk cadeau deed. Remise voorts bij Aad van der Meer en Aad van den Berg.

Voorronde KO bekercompetitie

Om tot 16 deelnemers voor de eerste ronde (20/11) te komen is een voorronde noodzakelijk tussen de deelnemers met de laagste KNSB ratings. Vanwege afwezigheid kon slechts één partij worden gespeeld. Frans Dubois klopte hierin Peter de Jong. Nog te spelen: Nanne Uitenbroek - Aad van der Meer, Bryan Reijm - Teus Boere en Peter Vink - Marnix Kasbergen. Die partijen moeten voor 20/11 gespeeld zijn anders gaat de winst naar de wel aanwezige tegenstander. (Voor reglement zie onder tab reglementen)

de actuele stand

de periodestand