Viertalwedstrijd, KO-cup, clubcompetitie, ZD toernooi

Diverse activiteiten op de clubavond van 13 maart. Hieronder een verslag.

Viertal wint en blijft in de race om de eerste plaats

Tegenstander HI Ambacht behoorde op 13 maart gezien eerdere uitslagen niet tot de sterkste tegenstanders van het IJssel viertal. Om mee te blijven doen in de strijd om de eerste plaats moest er dus gewonnen worden.

Neal bleek niet in bijster goede conditie en dan trof hij aan het eerste bord ook nog de geroutineerde topscorer van de gasten. Al snel stond hij onder een forse druk en na een onduidelijk stukoffer was het vervolgens snel gedaan. Aan de overige borden ging het echter wel goed. Aad kreeg zo maar een stuk cadeau en ook Frans kwam een stuk voor, maar wel ten koste van twee pionnen. Na de stukwinst bij Aad ging het hier heel vlot en was de winst een fluitje van een cent. Bij Sjaak stegen de winstkansen, maar zijn tegenstander kon aanvankelijk de schade beperken. Daar had hij wel veel bedenktijd voor nodig. En die tijd had hij zeker nodig toen Sjaak via een open lijn zijn verdediging opblies. Met de vlag op vallen moest hij capituleren. De teamwinst lag toen in handen van Frans. Die had inmiddels met een vorkje nog een tweede stuk buit gemaakt. De winst leek ook hier geen probleem. Nadeel was een ingesloten loper waardoor zijn tegenstander naast een aantal extra pionnen nog wat compensatie had. De weg naar de winst bleek daardoor lastig. Van zijn voordeel bleef uiteindelijk maar een kwaliteit over en kwam hij ook nog in ernstige tijdnood waarin hij  nog net een halfje kon redden.

De IJssel V1

1476

˗

HI Ambacht

1394

˗

Neal Twigt

1528

˗

Klaas Bax

1521

0

˗

1

Sjaak in 't Veld

1567

˗

Arie den Engelse

0

1

˗

0

Aad vd Meer

1390

˗

Saro Sagrousian

1260

1

˗

0

Frans Dubois

1420

˗

Daniėl Snoeck

0

½

˗

½

                 

KO-cup

De laatste kwartfinale partij tussen Marnix Kasbergen en Jan Blok eindigde in remise. Marnix had geen trek in de in dit geval noodzakelijke beslissingssnelschaakpartijen en dus gaat Jan naar de halve finale.

De loting voor die halve finale: Nick McPherson - Crelis Molenaar en Frank Visser - Jan Blok.

20e ronde clubcompetitie

Als gevolg van de andere activiteiten maar een vier competitiewedstrijden. Vlot ging het bij Leen Boonstra tegen Wim Mulder. Openingsvoordeel voor Leen, maar daarna ging het mis. De concentratie liet het afweten wat leidde tot materiaalverlies en winst voor Wim. Een abrupt einde kwam er aan de partij tussen Frank van de Pavoordt en Crelis Molenaar. Hier ging Crelis in de fout bij een afruil die hem een stuk kostte. In beide andere partijen stevig verzet van de nummer laatst en voorlaatst, Peter Vink en Peter de Jong, in hun partijen tegen respectievelijk Teus Boere en Hans Verduijn. Desondanks ging de winst naar hun tegenstanders.

Deze ronde was tevens het einde van de vierde periode. Periodewinnaars: Wim Mulder (A), Hans Verduijn (B) en Aad vaan der Meer (C).

Zilveren Dame toernooi

Vanwege verhindering van Frank Visser op de speeldatum werd de derde ronde partij tegen mede koploper Nick McPherson vooruit gespeeld. Nick won alleen de rapidpartij, uitslag derhalve 6-3.

de actuele competitiestand

de periodestand

rsb overzicht