16e ronde clubcompetitie en kwartfinale KO-Cup

Weer de nodige afwezigen op de clubavond, schakers hebben kennelijk wisselend ook andere besognes op de clubavond  waardoor er steeds wel een aantal ontbreken. Op het programma de 16e competitieronde en de kwartfinale om de KO-cup.

Teus Boere, bezig aan zijn beste competitieseizoen sinds jaren, boekte een remise tegen Neal Twigt. Tot nu toe wist alleen Wim Mulder van hem te winnen. Nick McPherson klopte Leen Boonstra en passeerde hem daardoor op de na koploper Frank Visser sterk wisselende ranglijst. Het puntenverschil tussen nummer 1 en 2 is bijna net zo groot als tussen nummer 2 en 19. Aad van der Meer hield knap stand tegen Sjaak in t Veld, een dik verdiende remise. Peter de Jong startte zijn partij tegen Frans Dubois met het cadeau doen van een stuk. Er werden daarna nog veel zetten gespeeld, maar dat stuk telde en dus won Frans.

Van de vier partijen van de kwartfinale om de KO-cup gingen er maar twee door. Frank Visser was snel klaar met Wim Mulder. Binnen een mum van tijd stond hij twee pionnen voor. Een voor Wim niet meer te overbruggen achterstand. Heel veel meer tijd vroeg de partij tussen Aad van den Berg en Crelis Molenaar. Lang ging het hier gelijk op. Het leidde uiteindelijk tot een pionneneindspel met loper tegen paard. Hierin kreeg Aad de beste kansen toen hij een pion in het voordeel kwam. De tijdsdruk leidde tot de nodige onnauwkeurigheden. Crelis verspeelde zijn loper, maar kreeg hierdoor wel een sterke pion op weg naar promotie. Beiden leken vervolgens een dame te halen. Dat ging echter niet door omdat Aad miste dat Crelis met schaak promoveerde.

De partijen tussen Marnix Kasbergen tegen Jan Blok en Frank van de Pavoordt tegen Nick McPherson staan nog op het programma.  

de actuele stand

de periodestand