Clubcompetitie, viertalwedstrijd en loting kwartfinale KO-cup

Activiteiten op de clubavond van 30 januari:

15e ronde clubcompetitie

Een aantal afwezigen en een viertalwedstrijd elders resulteerde in een beperkt aantal competitiepartijen.  Vlotte overwinningen van Frank Visser tegen Nick McPherson en van Aad van den Berg tegen Peter Vink. Veel meer tijdgebruik in de overige duels. Jan Blok gaf Crelis Molenaar goed partij maar het was wel verdedigen geblazen. Uiteindelijk trok Crelis toch aan het langste eind. Bij Frank van de Pavoordt tegen Wim Mulder bleef de strijd in evenwicht. Frank ging nog lang voor de winst in het eindspel, maar dat lukte niet. Verdedigen moest ook Teus Boere tegen Leen Boonstra. Dat deed hij prima, maar kostte wel de nodige bedenktijd. Leen ging lang voor de winst en dat brak hem bijna op toen Teus met een pion dreigde te promoveren. Vanwege het tekort aan bedenktijd ging Teus alsnog akkoord met remise.

Periodekampioenen 3e periode: Frank Visser (A), Teus Boere (B) en Jan Blok (C).

de actuele stand

de periodestand

Viertal wint in Krimpen a/d IJssel

Om bij een onbekend  reisdoel te komen gebruik je je routeplanner. Dan moet je natuurlijk wel het goede adres invoeren. Dat deed het IJsselteam niet en zij arriveerden er uiteindelijk 20 minuten te laat. Dat betrof dan 3 van de 4 teamleden, want Aad was vanuit Schoonhoven ruim op tijd gearriveerd. Het had echter geen nadelige consequenties voor het wedstrijdverloop.

Aad was met zijn tijdvoorsprong ook de eerste die een eindresultaat liet aantekenen. Met elk nog 7 pionnen en een dame werd de vrede getekend. Dat resultaat was er eveneens bij Frans. Ook hier veel stukken van het bord en beiden waren vervolgens met een halfje tevreden. Bij Neal een wisselend beeld. Hoewel erger dreigde, bleef het aanvankelijk bij een pion achterstand. Daarna ging het echter beter en met winst van een kwaliteit en nauwkeurig spel kwam het volle punt in zicht. Met nog maar weinig seconden op de klok gaf zijn tegenstander zich tenslotte gewonnen. Het eindresultaat hing vervolgens af van de uitslag van de partij van Sjaak. Die had een goede stelling opgebouwd en lang leek het hier remise te worden. Maar niet meer toen hij in het eindspel onnodig een pion cadeau deed. Er kwam een dubbel toreneindspel op het bord met een dus een pluspion voor zijn tegenstander. Sjaak wist echter op knappe wijze zijn pion terug te winnen en zelfs nog een tweede. Met koning plus pion tegen koning echter zonder de oppositie van zijn koning werd het uiteindelijk toch remise. (Frans)

Krimpen a/d IJssel V4

1427

˗

De IJssel V1

1462

˗

Eric Hill

1540

˗

Sjaak in 't Veld

1553

½

˗

½

Jonathan Zandee

1776

˗

Neal Twigt

1474

0

˗

1

Peter de Weerd

1243

˗

Aad vd Meer

1391

½

˗

½

Leo Koot

1149

˗

Frans Dubois

1428

½

˗

½

overzicht rsb cometitie

Loting kwartfinale KO-cup

Frank vd Pavoordt         -           Nick McPherson

Aad vd Berg                  -           Crelis Molenaar

Marnix Kasbergen         -           Jan Blok

Frank Visser                 -           Wim Mulder     

Van belang zijn de navolgende regels uit het Reglement k.o. bekercompetitie

  1. Voor de partijen gelden de spelregels conform die van de clubcompetitie.
  2. De winnaar van elke partij gaat door naar de volgende ronde. Bij remise beslissen twee snelschaakpartijen met voor ieder 5 minuten bedenktijd. Indien die eveneens gelijk eindigen, is de daaropvolgende niet in remise eindigende snelschaakpartij beslissend. De kleur voor de eerste snelschaakpartij wordt vastgesteld door loting, daarna steeds wisseling van kleur.
  3. De partijen moeten worden gespeeld op de aangegeven speeldatum (6/2) of bij verhindering in ieder geval voor de volgende ronde (20/3). Dat laatste in overleg met de tegenstander en de wedstrijdleider.
  4. Voor deelnemers die op de afgesproken speeldatum zonder nadere afspraken over een andere speeldatum afwezig zijn wordt de partij verloren verklaard. Zijn beide spelers afwezig dan zijn zij beiden uitgeschakeld.
  5. Deelnemers die zijn uitgeschakeld of niet aan de bekercompetitie deelnemen kunnen zo mogelijk  op de voor de bekercompetitie vastgestelde speelavond een partij voor de clubcompetitie spelen.