De IJssel V1 - Shah Mata V1 en 10e ronde clubcompetitie

Clubcompetitie

Voor de tweede maal deze competitie een Frankenslag, Frank Visser tegen Frank van de Pavoordt. Het werd remise en dus het eerste puntenverlies voor de koploper. Teus Boere mocht zijn goede positie op de ranglijst waarmaken tegen Wim Mulder. Dat lukte niet, vroegtijdig stukverlies en winst voor Wim. Hans Verduijn was prima op dreef tegen Aad van den Berg. Een vroegtijdig mat kon zijn tegenstander nog net met alleen pionverlies voorkomen. Een slotoffensief met verbonden torens en oprukkende pionnen bracht hem alsnog de zege. Winst voorts voor Jan Blok tegen Peter Vink en voor Marnix Kasbergen tegen Peter de Jong.

Met de tiende ronde kwam er ook een einde aan de tweede competitieperiode. Periodewinnaars werden: Frank Visser (A), Leen Boonstra (B) en Teus Boere (C).

KO-beker

Met een overwinning tegen Leen Boonstra plaatste Nick McPherson zich voor de kwartfinale om de KO-beker. Dat deden ook Frank van de Pavoordt en Marnix Kasbergen. Hun tegenstanders gaven zonder te spelen op. Al eerder plaatsten zich: Aad van den Berg, Jan Blok, Crelis Molenaar, Wim Mulder en Frank Visser.

Gelijkspel voor De IJssel V1

Tegenstander van het viertal van De Ijssel op 28 november was het team van Shah Mata uit Rotterdam-Zuid. Qua ratings was het Ijsselviertal dik favoriet en waren er behoorlijke kansen op een tweede zege.

De start van de wedstrijd was wat vertraagd omdat de gasten zich hadden georiėnteerd op onjuiste internet informatie en niet op die op de RSB website. Het huisadres van de secretaris bleek niet de juiste speellocatie. Achteraf geen probleem, want nog voor half elf waren de partijen afgelopen.

Het verschil in ratings bleek geenszins achter de borden. De Rotterdammers gaven prima partij. Aan het eerste bord een tegenvaller toen Sjaak, de puntenmachine van het viertal, onverwacht in de problemen kwam en werd uitgeteld. Al snel volgde remise bij Frans met een nog vol bord. Veel beter ging het bij Aad die een stuk buit maakte en vervolgens het punt probleemloos binnenhaalde. De partij van Neal was derhalve beslissend voor het eindresultaat. Op het oog geen saai potje dat uitmondde in een eindspel met een dubieus pionnetje in de plus. Dat bleek uiteindelijk niet voldoende voor de winst. Eindstand derhalve een wat tegenvallend gelijkspel. De bezoekers waren er wel blij mee.

De IJssel V1

1487

-

Shah Mata V1

1299

2

-

2

Sjaak in t Veld

1554

-

Piet Pauw

1415

0

-

1

Neal Twigt

1528

-

Boris Liev

1332

½

-

½

Aad vd Meer

1408

-

Ilias Azu

0

1

-

0

Frans Dubois

1459

-

Aad van Sabben

1150

½

-

½

de actuele competitiestand

de periodestand

rsb overzicht