Tweede competitieronde en voorronde Schaak-off

Nog steeds geen vol clublokaal, veel verhinderingen en daarom ook in deze twee ronde maar weinig partijen. Twee duels tussen clubtoppers werden beslist door blunders. Wim Mulder, zwaar onder druk tegen Frank van de Pavoordt, kreeg de overwinning cadeau toen Frank in een valletje tuinde en een stuk verloor. Frank Visser won van Crelis Molenaar die door een vork een stuk verspeelde. De mooiste partij werd gespeeld tussen Nick McPherson en Jan Blok. De laatste kwam een stuk voor, maar daarvoor had Nick compensatie met een ingesloten en dus inactieve loper van zijn tegenstander. Met een fraaie koningsaanval haalde Nick daarna de winst binnen. Veel minder opwinding bij Leen Boonstra tegen Neal Twigt waar al snel tot remise werd besloten.

De belangstelling voor de voorronde van de landelijke Schaak-off bij De IJssel viel behoorlijk tegen. Slechts twee deelnemers hadden zich gemeld. Naast clublid Hans Verduijn was dit Iwahn Apon uit Ridderkerk, een voormalig clublid van Spijkenisse maar inmiddels huisschaker. Ter plaatse schoven Aad van der Meer en Marnix Kasbergen aan om de vierkamp compleet te maken.

Er werden vervolgens drie ronden gespeeld met een bedenktijd voor ieder van 25 minuten. Achter het bord bleek gastspeler Iwahn een geducht tegenstander. Marnix ging in de eerste ronde kansloos ten onder. Beide andere partijen werden beslist in het eindspel.

Eindstand:

                                      1        2        3        4        tot

1.  Iwahn Apon               x        1        1        1        3     

2.  Marnix Kasbergen      0        x        1        1        2

3.  Aad vd Meer            0        0        x        1       1

4.  Hans Verduijn          0        0        0        x       0

de actuele ranglijst

de periodestand