Schaakseizoen 2022/23 van start

de prijsuitreiking:

Frank Visser (kampioen)

Wim Mulder KO beker

Met de 83e algemene ledenvergadering startte De IJssel op 5 september met het nieuwe schaakseizoen. Op het programma staan weer, als al vele jaren, de clubcompetitie, de rapidcompetitie en de KO-bekercompetitie. Op de toernooi agenda: het toernooi om de Zilveren Dame, het invitatietoernooi en het Panc Vink Top 12 toernooi. Voorts eenmalig een avondje doorgeefschaak.Met een achttal en een viertal wordt deelgenomen aan de regionale competitie van de RSB en ook doet De IJssel mee aan de regionale bekercompetitie. Nieuw is de deelname aan de Landelijke Schaak-off (zie hier voor info).

Voor de komende weken nog een voorlopig programma. De speeldata voor de regionale (RSB) competitie laten nog op zich wachten. Het ziet er als volgt uit:

12/9 Clubcompetitie ronde 1

19/9 Clubcompetitie ronde 2 en voorronde Schaak-off

26/9 Clubcompetitie ronde 3

3/10 Rapidcompetittie 1e ronde

10/10 Clubcompetitie ronde 4

17/10 Voorronde KO-competitie en clubcompetitie ronde 5

Ook huishoudelijke zaken als bestuurssamenstelling en contributie bleven ongewijzigd. De huisregels werden met ieders instemming aangescherpt. Voor de invoering van een wijziging van het speeltempo, toevoeging van een increment (tijdtoevoeging per zet) bij alle wedstrijden, was geen meerderheid. Te veel gedoe bij de afstelling van de klokken vond men..De prijsuitreiking stemde uiteraard de winnaars tot vreugde.

Een beroep van het bestuur om assistentie bij de uitvoering van diverse activiteiten werd slechts ten dele ingewilligd. Voor de organisatie van het invitatietoernooi meldde zich niemand en de nieuwe kraamkapitein voor de jaarmarkt Hans Verduijn is tot dusver in zijn eentje. Ook de voorbereidingscommissie voor het 60 jarige jubileum per 1 september 2033 is met Frank van de Pavoordt en Frans Dubois mager bezet.

De avond werd afgesloten met een snelschaak zeskamp voor de liefhebbers met het volgende resultaat:

   

1

2

3

4

5

6

tot

1

Frank Visser

x

1

1

1

0

1

4

2

Wim Mulder

0

x

1

0

1

1

3

3

Nick McPherson

0

0

x

1

1

2

4

Hans Verduijn

0

1

0

x

1

0

2

5

Aad vd Meer

1

0

0

0

x

1

2

6

Neal Twigt

0

0

0

1

x

1

info voor Schaak-off