Toernooi om Zilveren Dame sluit af met spannende strijd om Hoekveldtrofee

De winnaar van de Zilveren Dame was bij het ingaan van de laatste ronde al bekend. Frank van de Pavoordt kon niet meer worden achterhaald. Spannender was de strijd om de Hoekveldtrofee, de hoofdprijs voor de deelnemers met een rating onder de 1500. De onderlinge verschillen waren gering, maar de koplopers kregen te maken met sterke tegenstanders. Hans Verduijn trof Frank van de Pavoordt en dolf ondanks hardnekkig verweer het onderspit met 9-0. Dat lot trof ook Aad van den Berg tegen Wim Mulder. Beter verging het Nanne Uitenbroek die tegen Sjaak in 't Veld de uurpartij binnensleepte. De twee andere partijen gingen verloren maar met de 4-5 nederlaag gooide hij hoge ogen. Zeker toen ook andere kanshebbers in onderlinge duels punten verspeelden. Bij Teus Boere tegen Rik Wortman werd het 4-5 en Neal Twigt ging na alleen winst bij het snelschaak met 2-7 ten onder tegen Menno van Dijk. Voor zowel Frans Dubois als Aad van der Meer stond er niets meer op het spel en ging het er vriendschappelijk aan toe met driemaal remise.

Prijswinnaars In het eindklassement om de Zilveren Dame werden: 1. Frank van de Pavoordt, 2. Wim Mulder, 3. Sjaak in t Veld, 4. Mick van den Berg, 5. Menno van Dijk.

In het Hoekveld klassement werd Nanne Uitenbroek nummer één met een punt meer dan Moerkapellenaar Rik Wortman. Op de plaatsen 3 t/m 5 Teus Boere, Hans Verduijn en Aad van den Berg..

de eindstand