Clubtoppers naar halve finale KO-cup

Geen verrassingen in de kwartfinale om de KO-cup. Die waren er al niet bij de loting en ook bij de wedstrijden trokken de vier deelnemers met de hoogste ratings aan het langste eind.

Een snelle winst voor Neal Twigt tegen Sjaak in 't Veld die een paardvork miste die hem de dame kostte. Nick McPherson kon het niet redden tegen Frank Vissser en ook Leen Boonstra sneuvelde na langdurig verzet tegen Wim Mulder. De vierde halve finalist werd Frank van de Pavoordt. Pas in het eindspel ging tegenstander Crelis Molenaar ten onder. Een doorgebroken pion was hier beslissend.

Resteren drie competitiewedstrijden. Teus Boere dacht tegen Hans Verduijn met fors materiaalvoordeel de winst voor het oprapen te hebben. Hij kwam echter van een koude kermis thuis toen hij vervolgens met een niet te pareren mataanval werd verrast. Max Formenti gaf wel veel cadeautjes weg in zijn partij tegen Marnix Kasbergen. Het leidde tot een voor Marnix gemakkelijke overwinning. De derde partij, tussen Frans Dubois en Aad van den Berg, leek op voorhand al remise. Aad ging nog voor de winst maar zijn winstpogingen werden verhinderd door sterk verdedigend werk van zijn tegenstander. Uiteindelijk dus toch remise.

de actuele stand

de periodestand