Nog tweemaal honderd procent na tweede ronde om de Zilveren Dame

Van de 16 deelnemers aan de eerste ronde verschenen er 13 achter het boord voor de tweede ronde. Dat betekende 5 duels waarin 9 punten konden worden verdiend, respectievelijk 4, 3 en 2 voor de drie partijen (60, 20 en 5 minuten bedenktijd). Voorts een drietal groep met voor elk vier rapidpartijen met 15 minuten bedenktijd.

Indeling van de partijen conform de ranglijst en dat leverde duels op tussen de vier topscorers uit de 1e ronde. In beide gevallen ook nu met een 9-0 score, voor topfavoriet Henk-Jan Evengroen tegen Wim Mulder en voor Frank van de Pavoordt tegen Frank Visser. Ook Bernard Evengroen scoorde tegen Crelis Molenaar het maximale aantal punten. Hans Verduijn veroverde tegen Mick van den Berg opnieuw twee punten in de uurpartij maar daarmee was voor hem de koek op, 7-2 voor Mick dus. Marten Evengroen ging tegen Sjaak in t Veld in de uurpartij in de fout maar maakte dit goed bij het snellere werk en zegevierde daardoor met 5-4. In de drietal groep verspeelde Tobias Lipschart slechts een enkel puntje met een remisepartij tegen Aad van den Berg en dat leverde hem acht punten op. Voor Aad waren er daarnaast nog drie-en half in zijn partijen tegen Peter de Jong. Die boekte slechts een enkele remise, goed voor één punt.

Stand aan de kop na de tweede ronde: 1/2. Henk-Jan Evengroen en Frank van de Pavoordt 18, 3. Bernard Evengrroen 16, 4. Mick van den Berg 13½, 5/6. Wim Mulder en Frank Visser 9.

de actuele stand