Herstart schaakseizoen met eerste ronde om Zilveren Dame

Met inachtneming van de coronaregels kon er weer geschaakt worden. Dat betekende nog wel een beperking in de speelruimte vanwege de 1,5 meter onderlinge afstand en dus ook minder deelnemers dan in voorgaande jaren. Lang niet alle leden bleken trek te hebben in dit schaaktoetje van het seizoen 2020/21, maar er meldden zich bij de eerste ronde toch nog 16 deelnemers, waaronder een drietal gasten. Voor veel meer was er ook geen plaats.

Ook ditmaal een indeling volgens Zwitserssysteem. Voor deze eerste ronde betekende dit dat van de ranglijst naar speelsterkte de bovenste helft het opnam tegen de onderste helft, veel kat en muis duels dus. In de duels konden 9 punten worden verdiend, respectievelijk 4, 3 en 2 voor de drie partijen (60, 20 en 5 minuten bedenktijd).

Viermaal werd een 9-0 genoteerd, bij Henk-Jan Evengroen tegen Arie Macdaniël jr, Frank Visser tegen Tobias Lipschart, Frank van de Pavoordt tegen Marten Evengroen en Wim Mulder tegen Peter de Jong. Twee punten verlies waren er voor Bernard Evengroen en Crelis Molenaar. Bernard verloor tegen Sjaak in t Veld  de snelschaakpartij en Hans Verduijn hield zijn uurpartij tegen Crelis knap remise. Tweemaal werd het 6½-2½, bij Ad de Veld tegen Frans Dubois en bij Mick tegen Aad van den Berg.

de actuele ranglijst