Er kan weer geschaakt worden

 

Met ingang van maandagavond 31 mei a.s. kan er met inachtneming van de coronaregels van het RIVM weer worden geschaakt op de clubavond in De Zespunt. Zoals altijd vanaf 19.00 uur voor de jeugd en vanaf 20.00 uur voor de senioren.

 

Het seizoen zal worden afgesloten met voor de senioren het toernooi om de Zilveren Dame met dezelfde toernooiregels als de laatste editie (2018/19). Speeldata 31/5, 7/6, 14/6, 21/6, 28/6 en 5/7.

Minimatches dus met drie partijen tegen dezelfde tegenstander met respectievelijk een bedenktijd per persoon van 1 uur, 20 minuten en 5 minuten. In de betreffende partijen zijn bij winst respectievelijk 4, 3 en 2 punten te verdienen en bij remise de helft van dit  puntenaantal. Na elke ronde wordt een ranglijst opgemaakt op basis van behaalde punten.

Er wordt gespeeld in één groep volgens Zwitsers systeem. De basis van dit systeem is dat in elke ronde zoveel mogelijk de spelers met hetzelfde aantal punten tegen elkaar worden ingedeeld maar nooit tweemaal tegen elkaar. Hierdoor worden in het verloop van het toernooi sterkere spelers tegen elkaar ingedeeld evenals de zwakkere.

Ook degenen die niet alle ronden mee kunnen spelen zijn van harte welkom en kunnen op de speelavonden worden ingedeeld.