Voorronde KO-bekercompetitie

Op de ledenvergadering is afgesproken dat de KO-bekercompetitie start met een voorronde tussen de deelnemers met de laagste KNSB rating resulterend in 16 deelnemers voor de volgende ronde. Met dit seizoen 22 competitiedeelnemers betekent dit een voorronde met 12 deelnemers.

Op de clubavond van 5 oktober heeft de loting voor deze voorronde plaatsgevonden met het volgende resultaat:

Hans Verduijn

-

Frans Dubois

Peter Koolmees

-

Sjaak in t Veld

Arie MacdaniŽl jr

-

Aad vd Berg

Peter Morgenrood

-

Arie MacdaniŽl sr

Teus Boere

-

Peter de Jong

Casper de Pijper

-

Ton van Smirren

Reglement k.o. bekercompetitie

  1. Vijf speelronden. Bij meer dan 16 deelnemers vindt† een voorronde plaats tussen de deelnemers met de laagste KNSB rating resulterend in 16 deelnemers voor de volgende ronde. Bijvoorbeeld bij 22 deelnemers een voorronde met 12 deelnemers, bij 21 deelnemers een voorronde met 10 deelnemers, etc.
  2. De tegenstanders worden steeds bepaald dmv loting onder de niet uitgeschakelde deelnemers. De eerste † van de twee tegenstanders heeft steeds wit.
  3. Aangenomen wordt dat ieder lid die deelneemt aan de clubcompetitie, en zich niet voor deelname heeft afgemeld, aan de eerste ronde zal deelnemen. Leden die niet aan de clubcompetitie deelnemen moeten zich voor deelname aan de k.o. bekercompetitie aanmelden.
  4. Voor de partijen gelden de spelregels conform die van de clubcompetitie.
  5. De winnaar van elke partij gaat door naar de volgende ronde. Bij remise beslissen twee snelpartijen met voor ieder 5 minuten bedenktijd. Indien die eveneens gelijk eindigen, is de daaropvolgende niet in remise eindigende snelschaakpartij beslissend. De kleur voor de eerste snelschaakpartij wordt vastgesteld door loting, daarna steeds wisseling van kleur.
  6. De partijen moeten worden gespeeld op of voor de aangegeven speeldatum (26-10-2020). Men mag de partij dus ook op een ander tijdstip, eventueel op een andere avond dan de clubavond, spelen. Een andere speeldatum moet in onderling overleg worden geregeld. In uitzonderingsgevallen kan in overleg met de wedstrijdleider na de aangegeven speeldatum worden gespeeld.† ††
  7. Voor deelnemers die op de afgesproken speeldatum zonder nadere afspraken over een andere speeldatum afwezig zijn wordt de partij verloren verklaard. Zijn beide spelers afwezig dan zijn zij beiden uitgeschakeld.†
  8. Deelnemers die zijn uitgeschakeld of niet aan de bekercompetitie deelnemen kunnen zo mogelijk op de voor de bekercompetitie vastgestelde speelavond een partij voor de clubcompetitie spelen.