Ad de Veld, nieuwe koploper

Het is stuivertje wisselen om de koppositie in de clubcompetitie. Met een winstpartij tegen Wim Mulder wisselde Ad de Veld hem af als ranglijstaanvoerder. Op die winst viel weinig af te dingen. Met een mooie combinatie maakte hij materiaal buit en dat was doorslaggevend voor de winst. Een tweede achtereenvolgende winst was er eveneens† voor Arie MacdaniŽl jr. Aanvankelijk leek tegenstander Mick van den Berg met een oprukkend pionnenfront in het voordeel. Zijn koningsvleugel werd echter met succes belaagd door een aanval met de zware stukken die niet kon worden gepareerd. Na twee nederlagen ditmaal de eerste winst voor Frank Visser. Slachtoffer was Crelis Molenaar die een vol stuk de mist in zag gaan. Veel spektakel bij Rien Duine tegen Gerard van der Wouden.

Hier had Rien al binnen tien zetten een stuk veroverd. Dat stuk verspeelde hij echter weer toen hij zich verrekende bij het uitdelen van de genadeklap. Het mondde uit in een eindspel met een pluspion voor Rien waarin hij alsnog de winst binnenhaalde. Minder opwindend was het bij Aad van den Berg tegen Arie MacdaniŽl sr. Veel gemanoeuvreer dat Arie uiteindelijk een pluspion opleverde. Voldoende voor de winst? Hij vond van niet, remise dus. Dat werd het ook bij Frans Dubois tegen Leen Boonstra in een partij met veel dezelfde kenmerken. Een fraaie winst tenslotte was er voor Peter de Jong. Tegenstander Casper de Pijper liet zich verrassen door een zet waarbij hij moest kiezen tussen mat of dameverlies. Ook dat laatste betekende uiteraard verlies van de partij.

Het aantal overwinningen van Peter in de clubcompetitie is tot nu zeer beperkt, een prima start voor hem dus dit seizoen.

de actuele stand

de periodestand