Clubactiviteiten tot einde seizoen

Door de nieuwe regeringsmaatregelen met betrekking tot het coronavirus kunnen er in ieder geval tot 1 juni geen bijeenkomsten meer gehouden worden. Tot die datum zijn er dus ook geen clubavonden.

In het geval dat het per 1 juni weer mogelijk is, zal het programma worden aangepast om aldus toch nog tot een aanvaardbare afsluiting van het seizoen te komen. Voor dat doel hoopt het bestuur het seizoen te kunnen verlengen met twee clubavonden in juli en het programma als volgt aan te passen:

3/6 (wo)            Clubcompetitie

8/6                   Toernooi Zilveren Dame, ronde 4

15/6                 Clubcompetitie + Halve finale KO-bekercompetitie

22/6                 Toernooi Zilveren Dame, ronde 5

29/6                 Clubcompetitie + Finale KO-bekercompetitie

6/7                   Clubcompetitie

13/7                 Ledenvergadering + snelschaak

De twee nog resterende kwartfinales voor KO-beker (Crelis Molenaar-Frank vd Pavoordt, Mick vd Berg-Wouter Schmahl) zouden thuis kunnen worden gespeeld of eventueel op 3/6.

Dit betekent dat één ronde van het toernooi om de Zilveren Dame, doorgeefschaak en vijf competitieronden vervallen.

Ook het PANC VINK Top 12 toernooi op 9 mei vervalt. Getracht zal worden dit te verplaatsen naar het najaar (september?). Dat hangt af van de beschikbaarheid van de zaal en deelnemers (een aantal potentiële deelnemers spelen in KNSB competitie en dat betekent dat niet alle zaterdagen beschikbaar zijn).

Alle nog te spelen KNSB competitiewedstrijden zijn geannuleerd en worden dus niet meer gespeeld. Ongetwijfeld is dit ook het geval met betrekking tot de RSB competitiewedstrijden.

IJsselschaak 126 zal niet in april maar naar verwachting eind mei verschijnen. Een vierde nummer dit seizoen vervalt.

Indien ook na 1 juni nog geen clubbijeenkomsten mogelijk zijn, wordt bij De IJssel het seizoen 2019/20 op die datum afgesloten.

Mocht het bovenstaande aanleiding geven tot vragen/reacties laat het dan weten aan het bestuur. Het kan eventueel een reden zijn tot bijstelling/wijziging.