14e ronde clubcompetitie plus KO-bekerronde

Frank Visser bleef aan de leiding in de clubcompetitie dankzij winst tegen Rien Duine. Daar had hij wel vrijwel al zijn bedenktijd voor nodig. Dat was niet nodig geweest als hij zijn eerdere kans, waaronder zelfs mat, niet had gemist. Een mooie zege was er voor Arie MacdaniŽl jr tegen Wim Mulder. Met een stukoffer bewerkstelligde hij een niet te stuiten pionnenopmars. Hoewel achteraf.... Neal Twigt gaf tegen Mick van den Berg al in de opening een kwaliteit cadeau. Daar kwamen vervolgens nog een paar pionnen bij. Voor Mick ruim voldoende voor de winst. Een spannende partij tussen Arie MacdaniŽl sr tegen Sjaak in 't Veld eindigde in een puntendeling. Casper de Pijper weigerde een remiseaanbod van Frans Dubois. Dat bekwam hem slecht want vervolgens miste hij een direct winnende actie van Frans. Iets soortgelijks overkwam ook Leen Boonstra tegen Teus Boere. In een toren plus dame eindspel met vijf tegen vier pionnen ging hij voor de winst. Met een eeuwig schaak actie van Teus leek hij in remise te moeten berusten. Toen hij daar niet op in ging werd hij mat gezet. Een vlotte zege voorts voor Peter Morgenrood tegen Peter Koolmees en winst voor Hans Verduijn in een spannende partij tegen Peter de Jong.

Om in het KO-bekertoernooi tot 8 kwartfinalisten te komen moesten er van de, na het terugtrekken van Hans Lodeweges, nog resterende 12 deelnemers 4 afvallen. Dat betekent vier duels en daarnaast vier vrijlotingen. De vrijlotingen gingen naar Mick vd Berg, Wouter Schmahl, Sjaak in 't Veld en Frank Visser.

Twee van de vier wedstrijden, Frank vd Pavoordt-Arie MacdaniŽl sr en Ad de Veld-Teus Boere werden vanwege verhinderingen verplaatst naar 10/2. De twee overigen werden wel gespeeld.

Crelis Molenaar kreeg tegen Aad van der Meer al vroeg in de partij een stuk cadeau en dat voordeel gaf hij niet meer weg. Veel spannender was het bij Gerard van der Wouden tegen Aad vd Berg. In een gambietpartij trok Gerard ten aanval en was het verdedigen voor Aad. Die bleef echter overeind en het mondde uit in een remise staand toreneindspel met elk vier pionnen. Een foute manoeuvre van Gerard die hem na torenruil weliswaar een pion maar Aad een niet te stoppen promotiepion opleverde besliste vervolgens de strijd ten gunste van Aad.

de actuele stand

de periodestand