Jaarafsluiting met een gezellig invitatietoernooi

voor meer foto's hier klikken

Een gezellig invitatietoernooi, dat werd het op bijna oudejaarsavond. Maar voor het zover was moest er nog een en ander worden geregeld. Medeorganisator Arie Macdaniël jr meldde zich te elfder ure ziek af en dat zorgde voor de nodige problemen. Sinds vele jaren ditmaal dus geen Macdaniël team, want ook zijn teamgenoten lieten het afweten. Ter plaatse trad de secretaris op als zijn vervanger bij de samenstelling van de teams, de indeling van de wedstrijden en het bijhouden van de uitslagen. Nog een aantal potentiële deelnemers bleken voort vanwege ziekte of andere besognes afwezig. Ook geen Vinken dit jaar. Maar de Evengroenen waren er natuurlijk wel en ditmaal ook weer de Lipscharts en voorts ook nieuwe deelnemers zoals de familie Krabbendam. Na wat puzzelwerk konden er toch nog acht redelijk gelijkwaardige drietallen worden geformeerd.

Het was al snel duidelijk dat het team van Rien Duine met de Lipscharts hoge ogen ging gooien. Rien had het aan het eerste bord weliswaar moeilijk tegen de andere toppers maar beide Lipscharts verspeelden aan de andere borden weinig punten. Slechts één nederlaag uiteindelijk tegen hun grootste concurrent, het team van Jan Evengroen met Moerkapelle speler Dirk Molenaar en Hans Verduijn. Dat was voldoende voor de eindzege want dat team verloor op hun beurt verrassend van het team Pim te Lintelo/Neal Twigt/Marloes Krabbendam en verspeelde daarnaast ook nog punten door een gelijkspel tegen het team Bernard Evengroen/Leen Boonstra/Ton van Smirren. Zij werden dus tweede en de teams met de kopmannen Henk-Jan en Bernard Evengroen deelden de derde plaats.

Voor de prijzen maakte het geen verschil, voor ieder was er een tiende staatslot en voor de jeugd snoepgoed. Een extra applaus was er voor de, volgens organisator Gerard van der Wouden, opvallendste en ook jongste deelneemster, Eva Krabbendam en voor de aandachtigste toeschouwerster, Noortje Krabbendam.    

De eindstand met de onderlinge resultaten:

   

1

2

3

4

5

6

7

8

mp

bp

1

Rien Duine/Olivier Lipschart/Stefan Lipschart

x

1

2

2

2

2

3

2

12

14

2

Jan Evengroen/Dirk Molenaar/Hans Verduijn

2

x

2

 1½

1

 2½

3

 2½

11

   14½

3

Henk-Jan Evengroen/Aad vd Meer/Dave Krabbendam

1

1

x

 1½

2

2

2

3

  9

   12½

4

Bernard Evengroen/Leen Boonstra/Ton van Smirren

1

  1½

 1½

x

3

2

2

 1½

  9

   12½

5

Pim te Lintelo/Neal Twigt/Marloes Krabbendam

1

2

1

0

x

2

 1½

1

  5

     8½

6

Wim Mulder/Mick vd Berg/Robin Bol

1

½

1

1

1

x

2

3

  4

     9½

7

Gerard vd Wouden/Casper de Pijper/Eva Krabbendam

0

0

0

1

 1½

1

x

2

  3

    5½

8

Léon Jacobse/Frank Jacobse/Richard van Lent

1

½

1

 1½

2

0

1

x

 3

 7