1e ronde ko-beker

De loting had voor deze eerste ronde voor meer dan de helft redelijk gelijkwaardige duels opgeleverd. Daarnaast dus ook een aantal met een aanmerkelijk sterkteverschil die op de speelavond dan ook al snel beslist werden. Het betekende vlotte overwinningen voor Frank van de Pavoordt tegen Peter Morgenrood en voor Gerard van der Wouden tegen Judie van Eck en ook Mick van den Berg kwam tegen Ton van Smirren niet in moeilijkheden. Neal Twigt miste tegen Arie MacdaniŽl sr een kans en kwam er vervolgens niet meer aan te pas. Wouter Schmahl kreeg het tegen Hans Verduijn niet cadeau maar won wel. Resteerden vervolgens nog een aantal spannende matches. Het treffen tussen Sjaak in t Veld en Leen Boonstra eindigde met remise en moest derhalve met twee snelschaakpartijen worden beslist, tweemaal winst voor Sjaak en hij dus door. Ook bij Teus Boere tegen Frans Dubois eindigde het in remise. In snelschaak had Frans geen trek en derhalve ook Teus naar de volgende ronde. Na een lang redelijk gelijkopgaande strijd miste Arie MacdaniŽl jr tegen Aad van den Berg een goede kans en werd vervolgens door Aad uitgeteld. Rien Duine kwam niet door de verdediging van Ad de Veld en die sloeg vervolgens beslissend toe. Wim Mulder kon tegen Hans Lodeweges dreigend verlies aanvankelijk met een kwaliteitsoffer nog voorkomen. In het eindspel brak hem dit echter toch op.

Voor zowel Frank Visser als Aad van der Meer was er een walk-over vanwege absentie van hun tegenstander. Het duel tussen Casper de Pijper en Crelis Molenaar werd uitgesteld.†

Dat laatste bood de mogelijkheid voor een competitieduel tussen Aad van der Meer en Casper de Pijper dat door Aad in het eindspel met een pluspion werd binnengehaald.