Zesde ronde clubcompetitie met fraaie zege van Ad de Veld tegen de clubkampioen

Het aantal nederlagen van clubkampioen Frank Visser in de clubcompetitie is beperkt. De laatste twee jaar slaagden alleen zijn voorganger Léon Jacobse en Wim Mulder daarin. In de zesde competitieronde van dit seizoen nu ook Ad de Veld. Het lukte hem de stukkenontwikkeling van Frank flink te belemmeren en dat leidde weer tot een beduidende voorsprong in ontwikkeling van zijn eigen stukken. Pionwinst was vervolgens nog niet doorslaggevend, maar de winst van een tweede pion wel. Een pionnenopmars kon vervolgens niet meer gestuit worden, een fraaie zege.

Het was een clubavond met meer spannende eindspelen. Arie Macdaniël jr veroverde tegen Sjaak in t Veld al vroeg in de partij een pion. Er werd afgewikkeld naar een toreneindspel waarin die extra pion uiteindelijk beslissend was voor de winst. Ook de partij van Leen Boonstra tegen Rien Duine werd beslist in het eindspel. Aanvankelijk leek Leen knap in het voordeel met weinig manoeuvreerruimte voor Rien. Ergens ging er echter iets mis en kwam Leen materiaal achter en in de slotminuten ging het van kwaad naar erger. Veel inspanning ook voor Frans Dubois om tegen Ton van Smirren zijn pionvoordeel uit te buiten in het eindspel. Dat had maximaal succes toen Ton midden op het bord met zijn koning in een matnet verzeilde. Hans Verduijn koos tegen Peter Morgenrood voor de aanval. Ondanks een pion achterstand zag dat er kansrijk uit. Peter vond echter een afdoende verdediging en besliste vervolgens de partij in zijn voordeel.

Bij Wim Mulder en Gerard van der Wouden kwam het niet tot een eindspel. Wim leek met een dubbelpion in het centrum behoorlijk in het nadeel. Met een sterk bezette open lijn had hij wel wat  compensatie. Gerard zocht lang naar een winstweg. Die vond hij niet, remise derhalve. Het juniorenduel, Neal Twigt tegen Wouter Schmahl, ging in hoog tempo. Open stellingen waar beiden voor de aanval kozen met in de beginfase voordeel voor Wouter. Niet veel later waren de rollen flink omgedraaid, kennelijk was Wouter fors in de fout gegaan. Veel materiaalvoordeel voor Neal waarmee hij gemakkelijk zegevierde. Bij Casper de Pijper tegen Aad van den Berg kwam het evenmin tot een eindspel. Een door Casper gemiste combinatie kostte hem niet alleen pion maar had ook een nadelige invloed op zijn gekozen strategie. Het leidde tot onnodig, maar beslissend, materiaalverlies. In het  duel tussen twee Peters, Koolmees en De Jong, kwam de laatste al vroeg een stuk voor. Dat bleek later niet genoeg, het voordeel werd verspeeld en daarna werd het toch nog remise. 

de actuele stand

de periodestand