Jaarafsluiting met geanimeerd invitatietoernooi (klik hier voor fotobestand)

Negen deelnemende teams telde het 28e invitatie/gezelligheidstoernooi waarmee het jaar 2018 bij De IJssel werd afgesloten. Onder de deelnemers behalve leden ook diverse oud-leden. Veelal vaste deelnemers aan dit toernooi, maar ook een speciale gast, Reinier de Boer de voorzitter van PSV DoDO uit Putten, de huidige vereniging van oud-lid Lotte van der Wouden waar ook haar vader Gerard af en toe achter het bord zit. 

Door de organisatoren (Gerard van der Wouden en Aad van den Berg) waren 7 teams van ongeveer gelijkwaardige sterkte geformeerd. Daarnaast nog twee teams met een zelf gekozen samenstelling. De teams speelden een volledige competitie met voor elke partij een bedenktijd van 5 minuten per persoon per partij.

De wedstrijden werden in een geanimeerde sfeer afgewerkt met een hoofdrol voor wedstrijdleider Gerard van der Wouden. Al snel bleek het team van Bernard Evengroen de hoogste ogen te gooien. Zelfs een door de wedstrijdleider uitgeloofde consumptie voor het team dat hen wist te verslaan mocht niet baten. Pas in hun laatste partij hun enige puntverlies, een gelijkspel tegen het team van Pim te Lintelo. Bijna de helft van de door hen gescoorde bordpunten werd binnengehaald door Peter Morgenrood met 8 uit 8! Met elk een ongeveer vijftig procent score zorgde Bernard Evengroen, die zowel zijn vader als broer Henk-Jan de baas was, en het duo Rien Duine en Mick van den Berg, die afwisselend aan het tweede bord aantraden, voor de rest van de punten. Spannender was de strijd om plaats twee en drie. Dankzij een 3-0 zege in de laatste ronde van  het team van Jan Evengroen en een gelijkspel tussen de teams van Pim te Lintelo en Hans Lodeweges bleef het team van de oudste Evengroen de concurrentie net een halfje voor.

Voor de prijzen maakte het weinig uit. Veel (Veluwse) eieren en, voor wie daar geen trek in had, een kansje in de Staatsloterij van januari.

De eindstand met de onderlinge resultaten:

   

1

2

3

4

5

6

7

8

9

mp

bp

1

Bernard Evengroen, Rien Duine/MickvdBerg, Peter Morgenrood

xx

2

2

3

2

2

3

2

17½

2

Jan Evengroen, Reinier de Boer, Aad vd Meer

1

xx

2

1

3

1

2

3

5

15½

3

Pim te Lintelo, Lotte vd Wouden, Neal Twigt

1

xx

3

1

2

3

14½

4

Hans Lodeweges, Huibert Looren de Jong, Ruben Evengroen

1

2

xx

1

1

2

13½

5

Henk-Jan Evengroen, Menno van Dijk, Casper de Pijper

0

0

2

xx

2

3

1

3

12½

6

Wim Mulder, Sjaak in 't Veld, Ton van Smirren

1

2

0

½

1

xx

2

3

2

4

11½

7

Arie jr, Arie sr en Christian Macdaniël

1

½

2

½

0

1

xx

2

3

3

10

8

Gerard vd Wouden, Frits en Peter Vink

0

1

1

2

2

0

1

xx

2

3

9

9

Léon Jacobse, Eric Swinkels, Richard van Lent

1

0

0

1

0

1

0

1

xx

0

4