16e competitieronde

Frank van de Pavoordt maakte tegen Wim Mulder al snel twee pionnen buit. Bij een poging de definitieve winst binnen te halen kwam een stuk in gevaar en werd na zetherhaling tot remise besloten. Ad de Veld onderschatte de aanval van Rien Duine die met een mooi loperpaar de koning onderdruk zette. Met een fraai loper offer op f7 forceerde Rien een matstelling en won de partij. Wouter Schmahl maakte het Ton van Smirren met agressief spel erg moeilijk. Het leverde hem mooi spel op dat hij in het middenspel definitief in zijn voordeel kon beslissen. Bij Casper de Pijper tegen Aad van der Meer werd in het middenspel veel geruild en leidde tot een eindspel met voor beiden geen winstkansen, remise dus. Veel spanning bij Leen Boonstra tegen Stefan Lipschart waarbij Stefan de beste kansen leek te hebben. Nog voordat het eindspel op het bord kwam werd hier echter de vrede getekend. Bij Peter de Jong tegen Peter Morgenrood kon de laatste na een blunder van zijn tegenstander het punt eenvoudig binnen halen.      

Inmiddels is de derde competitieperiode begonnen. Winnaars van de 2e periode: Frank Visser (A), Wim Mulder (B), Aad vd Berg (C) en Peter Morgenrood (D).

Frank Visser en Hans Lodeweges speelden een inhaalduel voor het toernooi om de Zilveren Dame. Met nog 30 tellen op de klok ging weigerde Hans in de uurpartij remise maar deed vervolgens een loper en toren cadeau en ging alsnog mat. Ook de tweede partij trok Frank naar zich toe door een goed staand eindspel uit te schuiven. Ook het vluggertje werd door hem  bekwaam binnen gehengeld. Een 9-0 score dus waarmee Frank met Henk Jan Evengroen de ranglijst aanvoeren met beiden een 100% score.   

de actuele stand

de periodestand

ranglijst zd toernooi